آموزش اصولی کاشت بذر

آموزش اصولی کاشت بذر

در مقاله قبلی یکی از روش‌های تکثیر گیاهان و کاکتوس‌ها که پیوند زدن بود بحث کردیم. در این مقاله قصد داریم درباره کاشت بذر ، دومین روش تکثیر کاکتوس و شرایط آن صحبت کنیم. با گلتوس همراه باشید.

محل کشت بذر

بذور کاکتوس را می‌توان در جعبه ویا خزانه کشت کرد. بذور را در بهار و یا تابستان کشت کنید، در این زمان گیاه فرصت کافی برای رشد تا رسیدن فصل سرما خواهد داشت.

خاک مناسب برای کشت بذر:

مخلوطی از خاک برگ و ماسه زبر و خاک باغچه به نسبت مساوی می‌باشد.

عمق کاشت بذور دو برابر قطر هر بذر می‌باشد. بذور درشت را می‌توان با دست داخل خاک گذاشت. لیکن بذور ریز از قبیل کراسولا و کوتیلدونها(لپه‌ایها) را بایستی بر روی خاک مرطوب پاشید و روی آنرا با یک لایه نازک ماسه زبر پوشانید.

کشت اصولی بذر کاکتوس
کشت بذر کاکتوس

ظروف محتوی بذور کاشته شده را در محیطی گرم و روشن (بدونه نور مستقیم آفتاب) قرار داده و روی آنرا با روزنامه یا یک سرپوش شیشه‌ای بپوشانید. این عمل باعث ایجاد هوای گرم و مرطوب، برای جوانه زدن می‌گردد. هر زمان زیر پوشش بخار آب جمع شد، برای ورود هوای تمیز به داخل ظروف، سرپوش را به مدت چند دقیقه بردارید.

به طور کلی درجه حرارت باید ثابت باشد.( ۵/۱۸ درجه سانتیگراد درجه مناسبی است) ظروف ویا گلدانها دور از جریان هوا قرار بگیرند.

آسانترین روش آبیاری گلدانهای بذور:

گذاشتن گلدان‌ها در یک ظرف محتوی آب است، در این روش خاک گلدان آب را از سوراخ ته گلدان جذب می‌کند.

اگر آبیاری از به روش آبپاشی از بالا انجام می‌شود،بایستی بصورت اسپری آبپاشی شود، در غیر این صورت بذور پراکنده شده و یا در یک گوشه جمع خواهند شد.

آبیاری گلدان‌ها باید به موقع انجام شود، زیرا رطوبت بیش از حد باعث به وجود آمدن قارچ میلدیو و رطوبت کم نیز پژمردگی و خشک شدن نهال‌ها را در پی خواهد داشت.

جوانه زدن بذر‌ها به عوامل زیادی بستگی دارد، مهمترین آنها درجه حرارت، رطوبت خاک و آب و هوا.

کشت اصولی بذر کاکتوس

بذر‌ها بسته به نوعشان در مدت زمانهای متفاوتی جوانه می‌زنند، به عنوان مثل استاپلیاها در عرض چند روز جوانه می‌زنند. در حالیکه جوانه زدن بعضی از کاکتوسها یک سال طول می‌کشد.

ظهور جوانه‌ها:

هنگامی که بذور جوانه زدند، و پس از اینکه نهال‌ها به طول ۶ میلیمتر رسیدند. برای استفاده بیشترنهال‌ها از نور، پوشش روی گلدان‌ها و ظرف‌ها را بردارید. در این زمان هوا و روشنائی دو عامل مهم و ضروری برای نهال‌ها محسوب میشه. این دو عامل باید در حد اعتدال باشد، زیرا زیادی آنها باعث سوزانیدن و یا قرمز و برنزه شدن نهال‌ها شده و کم بودن آنها هم باعث رنگ پریدگی و زرد شدن نهال‌ها می‌شود.

گاهی اوقات در اثر بروز بیماری قارچی نهال‌های جوان پوسیده و از بین می‌روند.نهال‌های جوان خیلی ترد و شکننده هستند، لذا در هنگام جابجایی آنها بسیار دقت شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا