درخت زردآلو میوه ای شیرین و آب دار دارد، زردآلو طاقت سرمای شدید در زمستان را ندارد. این درخت خزان دارد و برگهایش شکل قلبی نوک تیز میباشد. ارتفاع این درخت تا ۵ متر نیز میرسد. شکوفههای زردآلو درشت است و رنگشان متمایل به قرمز میباشد و گلهای آن نر و ماده اند. میوه زرد آلو بیشتر روی شاخههای یکساله میروید. زرد آلو میوهای گوشتی و زرد رنگ است و خواص زیادی را داراست از جمله این که باعث رفع تشنگی و عطش میشود، از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند و ضد سرطان است به خصوص سرطان ریه.
درخت زرد آلو ریشهای دارد که به سنگین بودن خاک و ماندگاری رطوبت حساس هست. برای کاشت درخت زرد آلو از خاک معمولی به علاوه کود خیلی پوسیده دامی استفاده شود.
کود درخت زردآلو
برای کود دهی، اگر درخت نشانههای کمبود مواد غذایی را نشان داد، بهتر است که از کود استفاده کنید. در غیر این صورت زیاد نیازی به کوددهی ندارد.
آبیاری درخت زردآلو
یکی از نکات مهم برای پرورش یک درخت زردآلو سالم، آبیاری منظم است. یکنواخت بودن رطوبت باعث حفظ قدرت رشد در درختان زردآلو می شود. برای اکثر درختان از جمله زردآلو علاوه بر مقدار آب و منظم بودن آبیاری، کیفیت آن نیز دارای اهمیت زیادی است.
نیاز آبی درختانی مثل زرد آلو را اگر به روش سنتی بخواهیم حل کنیم، به تناسب شرایط اقلیمی منطقه مورد کشت و رقم آن، هفت تا ده هزار متر مرکب در سال برای هر هکتار است.
در روش آبیاری قطره ای نیاز آبی زردآلو به حدود ۵ تا ۶ هزار متر مکعب کاهش پیدا می کند.
هنگام آبیاری سنتی باید دقت داشت که آب با طوقه درختان برخورد و تماس نداشته باشد.
نور درخت زردآلو
نور کامل و مستقیم آفتاب برای رشد کامل درختان زرد آلو لازم است. زردآلو، اگر در مکان رشد نور مناسب نباشد سبب ضعیف شدن رشد درختان و ریز شدن برگ های آن می شود.
اگر نیاز رطوبتی این درخت به اندازه تامین شود، این درخت در فصول پر نور مانند تابستان به مشکل بر نخواهد خورد.
دما
زرد آلو به سرما برای تحریک گلدهی نیاز دارد، به همین علت این میوه را در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر کشت نمیکنند. این درخت به سرمای بهاره حساسیت دارد به این علت که شکوفههای آن کمی زودتر از دیگر درختان شکوفا می شوند.
نیاز سرمایی این درخت ۳۰۰تا ۹۰۰ساعت دمای زیر ۷ درجه است.
هرس درخت زردآلو
هرس درختان مستقر شده محصول دهی آن ها را بهبود میبخشد. این درخت در اوایل بهار و یا اواخر زمستان نیاز به هرس خواهد داشت. در هرس کرد درختان شاخههای معیوب در اولویت هستند، سپس مناطقی از درخت که رشد در آن ها زیاد رشد می کنند هرس میشوند. این عمل باعث بهبود رشد عمومی درخت میشود.
تکثیر و ازدیاد درخت زردآلو:
زرد آلو را معمولا از هسته آن پرورش میدهند، مرحله تبدیل نهال به درخت بارده حدود ۳ تا ۴ سال طول می کشد. برای این که هسته زردآلو بارور شود، حدودا ۹۰ روز به سرمای زیر ۵ درجه نیاز دارد. برای کاشت این درخت این مراحل را باید طی کرد.
ابتدا باید هسته را از میوه جدا کرده سپس گوشت اطراف آن را شست.
بعد باید هسته را در میان شن، پیت موس یا خاک اره (که توانایی حفظ رطوبت را دارند) قرار داد.
این مواد بایستی خشک باشند تنها به مقداری رطوبت نیاز دارند برای این امر این مواد را با غبار افشانی مرطوب می کنند.
قسمت چوبی هسته را حذف می کنند تا جوانه زنی به راحتی انجام شود.
خاک را به اندازه دو تا سه برابر قطر هسته کنار زده و دانه را داخل آن قرار می دهند. دمای محل کاشت بهتر است ۲۰ درجه باشد.
حدود ۳ تا ۴ هفته پس از کاشت شاهد رشد جوانه خواهیم بود..
بیماری درخت زرد آلو
آفات
شته، شپشک، کنه تار عنکبوتی، مگس میوه، پیچاننده برگ، زنبور مغز خوار زردآلو، سوسک چوبخوار از جمله آفات زردآلو هستند.
بیمای های زرد آلو
پوسیدگی قهو ه ای، شانکر باکتریایی، سفیدک پودری، پژمردگی به دلیل قارچ ورتیسلیوم
برای مقابله با این آفات و بیماریها، در فروردین یا اردیبهشت ماه، وقتی که غنچهها در حال شکوفا شدن هستند درخت را سمپاشی میکنند.